Πόσο “βρώμικο” είναι ένα σαπούνι;

Μόλις μπήκες στην τουαλέτα κάποιου καταστήματος και διαπιστώνεις ότι το σαπούνι είναι βρώμικο και εκεί ξεκινά η εσωτερική πάλη σου σχετικά με το αν πρέπει τελικά ή όχι να το χρησιμοποιήσεις. Αν επιλέγεις να το παρακάμψεις από φόβο ότι δεν είναι ασφαλές για την υγεία σου, τότε μάλλον κάνεις λάθος. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί υγείας.

Οι ίδιοι μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ακόμα κι αν το σαπούνι χρησιμοποιείται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και δείχνει βρώμικο, δεν πρέπει να ανησυχείς για την υγεία και την ασφάλειά σου, καθώς ένα πολυχρησιμοποιημένο σαπούνι δεν είναι ποτέ επικίνδυνο για την υγεία. Οπότε, είναι προτιμότερο να πλύνεις τα χέρια σου σε μια τέτοια περίπτωση και όχι να φύγεις.


Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες, αν και δεν είναι διόλου απίθανο μια πλάκα σαπουνιού να καλύπτεται από βακτήρια, αυτά δεν παραμένουν στα χέρια μετά το πλύσιμο. Τα μικρόβια, να γνωρίζεις, παρασύρονται από το νερό κατά το ξέβγαλμα. Στην πραγματικότητα μάλιστα, χτυπάς με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αφού και τα χέρια σου απολυμαίνεις πλένοντάς τα και, ταυτόχρονα, καθαρίζεις το σαπούνι.

Την επόμενη φορά που θα δείς ένα σαπούνι να είναι ”βρώμικο”, θυμήσου ότι το σαπούνι είναι απο τα μοναδικά προιόντα στον πλανήτη που δεν σου μεταφέρει μικρόβια και ιούς, αντιθέτως τους απομακρύνει.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *