Η Κόκκινη άργιλος θεωρείται, σήμερα, ιδανική για την ανανέωση της επιδερμίδας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξείδια του σιδήρου που επιτυγχάνει την αναγέννηση των κυττάρων, δυναμώνοντας την επιδερμίδα και χαρίζοντας της λάμψη. Η χρήση της προτείνεται σε περιπτώσεις που η επιδερμίδα έχει σημάδια, όπως είναι οι ουλές, οι ραγάδες, σημάδια από κάψιμο, κοκκινίλες που προέρχονται από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία, μελανιές κ.α.

French Red Clay
Κόκκινη άργιλος

Κατάλληλη για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στην σύστασή της που είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία.

Είναι ιδανική για την περιποίηση των ματιών – ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μαύρων κύκλων ή σε περιπτώσεις που τα μάτια έχουν έντονες σακούλες. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά και σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος λ.χ. κοιλιά, μπούστο, μπράτσα τα οποία παρουσιάζουν σημάδια χαλάρωσης.

1. Ικανότητα καθαρισμού.

Η κόκκινη άργιλος έχει την ικανότητα να προσελκύει τους ρύπους, τις ακαθαρσίες, την υπερβολική λιπαρότητα και τα βακτηρίδια από τους πόρους του προσώπου σας και να το αφήνει καθαρό. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια πιο καθαρή και ανανεωμένη εμφάνιση στην επιδερμίδα σας με σφιχτότερους πόρους.

2. Θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του δέρματος.

Το δέρμα σας υποβάλλεται σε πολλές συνθήκες που το βλάπτουν με διαφόρους τρόπους. Η κόκκινη άργιλος έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορεί να μειώσει κάθε είδους κνησμό και ερεθισμό στο δέρμα που προκαλείται από αλλεργίες και φλεγμονές. Μπορεί ακόμα να θεραπεύσει ηλιακά εγκαύματα και διάφορα εξανθήματα στο δέρμα.

3. Φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η κόκκινη άργιλος έχει ιδιότητες με μεγάλη θεραπευτική αξία. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας. Τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη μπορούν να αναγεννηθούν και να θεραπευτούν, επίσης μπορεί να εξαλείψει την υψηλή συγκέντρωση τοξινών στο σώμα μας.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *